Body Mind Spirit Fuego Transformatie

Body Mind Spirit Fuego Transformatie

Body Mind Spirit Fuego Transformatie

Let's GO!

Feed your Body

gouden driehoek
Healthy organic green food, assortment of fresh vegetables

Kcal tellen

Om af te vallen in lichaamsgewicht, of in elk geval meer vet te verliezen dan hierin aan te komen is het belangrijk dat je calorie-inname (door eten en drinken) minder is dan de calorieverbranding (o.a. door beweging).  Je lichaam moet in een constante staat van een calorietekort komen. Zo kom je van je overgewicht af. Simple as that!

Om dit te doen is het belangrijk dat je bij houdt wat je eet en verbrand in een voedingsdagboek. Dit kan tegenwoordig met verschillende apps zoals;

In Google Play:

 

In de Apple Store:

 

Het is even wennen in het begin, maar je zult merken dat je na zo’n twee maanden amper eten meer hoeft af te wegen, of opnieuw in te vullen in de app. Je ontwikkelt een gevoel voor hoeveelheden en voedingssoorten (helpend en niet-helpend) in relatie tot jouw lichaam. Hetzelfde geldt voor de verbrandingscalorieën gelinkt aan  type trainingen en intensiviteit.

gouden driehoek

Water drinken

We weten allemaal dat water drinken een must is. Helemaal als we bezig zijn met onze JOURNEY. Een volwassen lichaam bestaat uit zo’n 65% water, erg belangrijk om je vocht op peil te houden dus! Er zijn verschillende theorieën over hoeveel water je het beste kan drinken per dag. Deze zitten allemaal zo’n beetje rond de 2-3 liter per dag!
In de Fuego Trajecten wordt de volgende formule gehanteerd;
0,03 X Lichaamsgewicht= Aantal liter per dag
Ben je dus 100kg (x0,03), zit je op ongeveer 3 liter per dag.
Hang jezelf echter niet op aan formules, trucjes en welbedoelde adviezen. Elk lichaam is uniek, belangrijk dat je hierin naar je lichaam leert te luisteren. Teveel water zal een tekort aan natrium veroorzaken.

gouden driehoek
Drinking water
Food for healthy brain

Happy (Brain) Chemicals and how to make them

Oxitocine

Liefdeshormoon
Sociaal contact, aanraking, anderen helpen, aaien van huisdieren

Dopamine

Beloningsstofje
Eten, bereiken van doelen, afronden van taakjes, goede nachtrust/slapen, in bad gaan.

Endorfine

Pijnstiller
Sporten, seks, lachen, muziek luisteren.

Serotinine

Stabilisator
Gemoedstoestand, zelfvertrouwen, zonlicht tot je nemen, wandelen of andere activiteiten ondernemen in de natuur, mindfullness activiteiten

gouden driehoek

Feed the body

Naast gewicht kun je ook een aantal andere zaken bijhouden in jouw WEIGHTLOSS JOURNEY. Als je gaat sporten en bijvoorbeeld veel krachttraint, zal je aankomen in spiermassa. Spier is zwaarder dan vet. Je zal dus soms ook aankomen in gewicht en er toch slanker uitzien! Wat je graag kwijt wilt is vet.

 Je kan naast bepaalde omtrekmaten, zoals buik area, benen en armen ook je vetpercentage meten en uitrekenen.  Dit kan je bijvoorbeeld doen door bepaalde huidplooien met een vetmeter te meten. Ook zijn er apparaten (de meer geavanceerde weegschalen) die d.m.v. stroomsignalen je lichaam doormeten. Dit laatste is een minder nauwkeurige manier dan het meten van de huidplooien en dit omrekenen naar vetpercentage. Het is echter wel veel sneller!

Hieronder zie je het schema vetpercentage.

gouden driehoek
Close up of female holding her belly with fat. Unhappy body positivity concept. Woman and diet

Jackson Pollock formule

gouden driehoek

Tijdens je FUEGO TRAJECT maken we gebruik van een 3-punts huidplooi meting en de Jackson Pollock Formule. Zie het voorbeeld! Je kunt dit ook zelf doen. Meet hiervoor de huidplooien in het midden van je binnenkant been, onderkant arm en in de flank van je heup. Reken daarna met onderstaande formule je percentage uit of gebruik één van de vele online-calculators! SUCCES

Jackson Pollock formule vrouw
Lichaamsdichtheid = 1.097 – (0.00046971 x som van de huidplooien) + (0.00000056 x het kwadraat van de som van de huidplooien) – (0.00012828 x leeftijd)
Vet% = (495 / Lichaamsdichtheid) – 450

Lichaamstypen

Er zijn grofweg drie verschillende lichaamstypen; elke type lichaam reageert anders op (het verwerken) van voeding. Het is belangrijk om te weten welk type lichaam je hebt zodat je hier je voeding hierop af kan stellen. We hebben het dan vooral over de macronutriënten: dit zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze zijn weer onder te verdelen in snelle en langzame typen qua energie afgifte. De langzamere versies zijn het meest gewenst; behoeft namelijk geen aanvulling omdat je hier gedurende langere periode energie van krijgt! Dit is weer belangrijk omdat je in een calorietekort terecht wil komen, zo val je af in gewicht en/of vetmassa.

gouden driehoek

Ectomorph

Slank lichaamstype en heeft een snelle stofwisseling. Komt hierdoor moeilijk aan in gewicht. Inname van relatief veel koolhydraten is hierbij gewenst, zo’n 55% tegenover 20% vet en 25% eiwit.

Mesomorph

Atletisch lichaamstype. Aanleg om gemakkelijk spieren op te bouwen. In de basis heeft dit lichaamstype al ontwikkelde spieren. Hierbij zou de verhouding van macro’s liggen op zo’n 40% koolhydraten en zowel de vetten als eiwitinname op 30%

Endomorph

Het stevige lichaamstype. Als je het idee hebt dat je snel aankomt in gewicht en/of vet dan “ben je” waarschijnlijk dit type. Hierbij is het belangrijk dat je weinig koolhydraten eet op een dag. De verhouding licht hier op slechts 25% koolhydraten, 40% vet en 35% eiwit.

Optimistic young diverse ladies with different body types smiling in studio